Kada se odlučimo za sportske aktivnosti, želimo ostvariti najveći mogući učinak. Pri tome nam može pomoći pravilno konzumiranje čajeva - konkretno zeleni čaj i rooibos čaj.

 

KAKVI SU UČINCI ZELENOG ČAJA?

Istraživanja i iskustvo redovitih konzumenata zelenih čajeva ukazuju na to da pijenje zelenog čaja potiče vitalnost. Također smanjuje rizik od nastanka raka, pomaže pri smanjenju tjelesne težine,sprječava nastanak bolesti srca, snižava kolesterol, djeluje protiv starenja kože, smanjuje rizik od artritisa, smanjuje učestalost dijabetesa…

 

MRŠAVLJENJE

Zeleni čaj pomaže u mršavljenju. Topi masne naslage i ubrzava metabolizam. Pijenjem čaja ćete sagorjeti 70 kalorija dnevno, što u jednoj godini ukupno iznosi 7 kg.

 

ARTRITIS

Zeleni čaj pomaže spriječiti i smanjiti rizik od reumatoidnog artritisa. Vrlo je koristan za zdravlje jer štiti hrskavicu tako da blokira enzime koji je uništavaju.

 

KOSTI

Od ključnog značaja za zdravlje kosti je visok sadržaj fluora koji se nalazi u zelenom čaju, i pomaže u jačanju kosti. Kada biste uživali u zelenom čaju svaki dan, pomogao bi vam u održavanju gustoće kostiju.

 

POZITIVNI UČINCI PIJENJA ZELENOG ČAJA KOD FIZIČKI AKTIVNIH OSOBA

Pijenje zelenog čaja prije sportskih aktivnosti štiti stanice i tkivo od oštećenja, dok tein (kofein) potiče i daje potrebnu energiju.
Zbog slobodnih radikala u čaju pijenjenakon neke aktivnosti pomaže u bržoj regeneraciji i ublažava štetu na mišićnim stanicama. Kao i alkoholno piće, zeleni čaj ublažava bolove zbog formiranja mliječne kiseline u mišićima.

 

Što s rooibos čajem?

Rooibos čaj je tradicionalno piće u Južnoj Africi, o čijoj učinkovitosti još uvijek otkrivamo nove zanimljivosti.
Za one koji paze na tjelesnu težinu, ova vrsta čaja je najbolji izbor jer ne sadrži kalorije i ima smirujući učinak.

 

ROOIBOS I SPORT

Rooibos se preporuča piti uglavnom zbog činjenice da dobro "gasi žeđ". Osim toga, ne sadrži kofein, šećer ni aditive kao većina pića. Dodatnu vrijednost rooibosu daju različiti minerali koje sadrži (željezo, cink, mangan, kalij i natrij), koji pomažu tijelu vratiti prirodnu ravnotežu nakon napornog vježbanja. I ono što je u praksi najvažnije: održava hidrataciju.

 

Kakav je onda redosljed pijenja?
1. Zeleni čaj najmanje pola sata prije vježbanja
2. Rooibos čaj tijekom i nakon vježbanja

 

 

Informacije i tekst sadržan u ovoj brošuri dobiven je iz časopisa i istraživanja o zdravlju te putem interneta.
Prodavač Drop shop d.o.o. nije odgovoran za posljedice na zdravlje.
Prije upotrebe čaja posavjetujte se sa svojim liječnikom.